Lactatiekundige Praktijk
Uit volle borst
Specialistisch begeleiding bij borstvoeding
Lactatiekundige Praktijk
Uit volle borst
Specialistische begeleiding bij borstvoeding
Mijn naam is Mieke van Rijn-Remans.

Nadat ik vijf jaar in de kraamzorg werkzaam was geweest, werd ik moeder van drie zonen, die alle drie borstvoeding gehad hebben. Dit ging niet altijd vanzelf.
Als ik op de momenten dat het minder goed ging het advies van een deskundige op het gebied van borstvoeding had gehad, was deze bijzondere periode voor mij en mijn kinderen nog fijner geweest!
Dat is voor mij de drijfveer geweest om contactpersoon van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk te worden. Ik ben vijf jaar met veel plezier en voldoening werkzaam geweest als contactpersoon. Binnen Vereniging Borstvoeding Natuurlijk ben ik van 2004 tot 2013 actief geweest in de scholingscommissie, waarbij ik samen met andere contactpersonen zorg gedragen heb voor de scholing en bijscholing van contactpersonen (in opleiding).

Ik ben actief op verschillende ouder en kind fora op het internet en geef daar informatie en steun aan ouders met vragen op het gebied van borstvoeding.

Ik wilde echter meer verdieping op dit vakgebied en besloot de opleiding voor lactatiekundige te gaan volgen. Deze in 2008 met goed gevolg afgesloten met het examen van de International Board Certified Lactation Consultant (IBCLC).

Wie ben ik

Ik werk als zelfstandige lactatiekundige, primair in de regio Drechtsteden, Rotterdam, de Hoekse Waard, Gorinchem en de Alblasserwaard. Ik ben tien jaar lang werkzaam geweest voor een kraambureau in de Hoeksche Waard en ben sinds april 2014 mede eigenaar van Kraamzorg Madelief.
Bij Kraamzorg Madelief ben ik verantwoordelijk voor de lactatiekundige diensten die ons kraamzorgbureau verleent. Cliënten van Kraamzorg Madelief kunnen tijdens en na de kraamperiode gebruik maken van mijn diensten. Ook ben ik verantwoordelijk voor de bijscholingen van onze kraamverzorgenden en organiseer ik de informatieavonden voor zwangeren en hun partners.