Lactatiekunde

De meeste ouders zullen weinig tot geen problemen ondervinden bij het geven van borstvoeding. Soms zijn er echter omstandigheden waarbij ondanks hulp en advies van andere zorgverleners problemen ontstaan rondom het geven van borstvoeding. In zo'n geval kan een lactatiekundige met haar specialistische kennis hulp bieden. Lactatiekundigen zijn hiervoor opgeleid en kunnen je adviseren en begeleiden bij probleemsituaties rondom de borstvoeding. Je kan een lactatiekundige zelf inschakelen, maar het is ook mogelijk om je te laten doorverwijzen door een verloskundige, huisarts of andere zorgverlener.

Je kunt een lactatiekundige o.a. inschakelen voor het volgende:

Twijfel je of lactatiekundige hulp nodig is, bel gerust zodat ik samen met jou kan beoordelen of een consult zinvol is.

Na een eerste consult, dat gemiddeld anderhalf uur in beslag neemt heb ik een goed beeld van de situatie.
Tijdens het consult wordt gericht advies gegeven. Afhankelijk van de aard van het probleem kunnen meerdere consulten nodig zijn of kan de verdere begeleiding telefonisch plaatsvinden.


Soms is het lastig of niet praktisch om een consult thuis te laten plaats vinden of woon je wellicht buiten mijn werkgebied. Dan kan het een optie zijn om je vraag via de telefoon te stellen. Tijdens ons gesprek kan het gebeuren dat ik naar aanleiding wat je me vertelt, van mening ben dat een persoonlijk consult nodig is. Dit is uiteraard vrijblijvend.
Ik ben telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 20.00 uur. Ook in de weekenden en tijdens de feestdagen.
Als je belt op een ongelegen moment dan zal ik een belafspraak met je maken of je kunt mijn voicemail inspreken. Vermeld hierbij dan wel duidelijk dat het om een consult gaat.

De tarieven van de verschillende consulten vindt u onder de knop "Tarieven"

Lactatiekundige Praktijk
Uit volle borst
Specialistisch begeleiding bij borstvoeding
Lactatiekundige Praktijk
Uit volle borst
Specialistische begeleiding bij borstvoeding