Lactatiekundige Praktijk
Uit volle borst
Specialistisch begeleiding bij borstvoeding
Lactatiekundige Praktijk
Uit volle borst
Specialistische begeleiding bij borstvoeding
Borstvoedingspakket "Uit volle borst"

De keuze om borstvoeding te geven is voor veel ouders een vanzelfsprekende keuze. Borstvoeding is een natuurlijk gevolg op de zwangerschap, maar jammer genoeg gaat het niet altijd zo natuurlijk. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt tijdens je zwangerschap informatieavonden over borstvoeding bezoeken. Bijvoorbeeld bij Vereniging Borstvoeding Natuurlijk of La Leche League.

Veel vrouwen lijken te twijfelen aan hun vermogen om succesvol borstvoeding te geven. Ze missen in hun omgeving een ervaringsdeskundige of zijn onzeker of ze op de momenten dat ze hier behoefte aan hebben wel de juiste informatie en adviezen zullen krijgen. Het lijkt erop dat problemen nogal eens voorkomen door goed bedoelde maar onjuiste adviezen van zorgverleners die geen specialistische opleiding over borstvoeding hebben gehad.
Komt dit je bekend voor? Wil je de kans op het welslagen van de borstvoeding vergroten? Je kunt dan kiezen voor mijn persoonlijke begeleiding met het Borstvoedingspakket "Uit volle borst".


De inhoud van het pakket is als volgt:

Omdat ik het belangrijk vind dat je goed geÔnformeerd begint aan de borstvoedingsperiode stel ik het op prijs als je informatieavonden over borstvoeding bezoekt De kosten van de informatieavonden worden in mindering gebracht op de totaalprijs van het borstvoedingspakket. Tijdens ons contact bespreken we waar je de avonden kunt bezoeken.

Als je graag van te voren kennis wilt maken, kunnen wij een intakegesprek afspreken. Tevens vraag ik je om een intakeformulier in te vullen zodat ik op de hoogte ben van je gezondheidsomstandigheden en andere aspecten die wellicht invloed hebben op het geven van borstvoeding. Zo kan ik je advies op maat geven.

Na de bevalling neem je contact met mij op en dan maken we een afspraak voor een bezoek. Dit kan ook in het ziekenhuis plaats vinden, maar in ieder geval binnen de eerste acht dagen na de geboorte van je baby. Tijdens dit bezoek is er vooral ruimte om je ervaring tot nu toe te vertellen en kijk ik mee met het aanleggen en voeden van je baby. Je krijgt van mij antwoord op de vragen die je hebt over de borstvoeding.

Na de kraamtijd kan je mij bellen als je vragen hebt. Op maandag, woensdag en vrijdag heb ik gratis telefonisch spreekuur van 13.00 uur tot 14.00 voor cliŽnten die het borstvoedingspakket hebben afgenomen.

Tussen de vierde en de zesde week na de bevalling kom ik nogmaals op huisbezoek. Desgewenst kijk ik weer mee met het voeden. Verder beantwoord ik je vragen en bespreken we het onderwerp borstvoeding en een baan. Het spreekt voor zich dat ik hierbij aandacht besteed aan het kolven. Welke kolf is geschikt voor jouw persoonlijke situatie en wat zijn handige tips over het bewaren en geven van afgekolfde melk.

De kosten van het borstvoedingspakket "Uit volle borst" zijn Ä 215,- (incl. BTW). Tot 30 km worden er geen reiskosten in rekening gebracht.

Als je belangstelling hebt voor het borstvoedingspakket kan je vrijblijvend informatie opvragen bij mij en je telefonisch aanmelden. Dit kan ook via email. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Steeds meer ziektekostenverzekeraars vergoeden een consult aan een lactatiekundige geheel of gedeeltelijk. Informeer hiernaar bij je eigen verzekeraar.